Omgeving van de Naeroyfjord

De Naeroyfjord behoort tot de mooiste fjorden ter wereld. Als je een bezoek brengt aan de fjord, is het fijne dat er in de omgeving diverse andere bezienswaardigheden liggen. Noorwegen is een uitgestrekt land en soms liggen er vele kilometers tussen bezienswaardigheden, dit is rondom de Naeroyfjord niet het geval. Hieronder staan diverse bezienswaardigheden in de buurt op een rij.
 

Sognefjord

De Naeroyfjord is een zijarm van de Sognefjord (➚). Met een lengte van 204 kilometer is de Sognefjord de langste fjord van Noorwegen, maar ook één van de langste ter wereld. Tevens behoort het tot de diepste fjorden ter wereld, het diepste punt is namelijk 1308 meter diep.

De Sognefjord telt verschillende zij-armen en dorpen die je kan ontdekken. Ook kan je bijzondere autoroutes rijden, zoals de toeristische route Sognefjellet (➚) of de Gaularfjellet (➚) die over de Gaulaerfjellet-bergpas gaat.
 

ReizenReizen

 

Aurlandsfjord

Naast de Naeroyfjord is ook de Aurlandsfjord (➚) een zijarm van de Sognefjord. De fjord is gelegen naast de Naeroyfjord en op een paar minuten rijafstand bereikbaar. Ook kan je vanuit het dorp Gudvangen de veerboot nemen naar Undredal en hier vervolgens de veerboot naar Aurlandsvangen pakken.
 

Flåmsbana

De treinlijn Flåmsbana (➚) staat wereldwijd bekend om het steile treintraject, het behoort tot de steilste trajecten ter wereld. Vanuit het dorpje Flåm vertrekken er dagelijks meerdere treinen naar Myrdal, gelegen op 866 meter boven zeeniveau. In 2004 is het treintraject uitgeroepen tot ‘Mooiste treinroute ter wereld’.
 

Aurlandsfjellet en Stegastein

Noorwegen kent een groot aantal mooie wegen, maar slechts 18 zijn uitgeroepen tot National Scenic Routes. Dit zijn de allermooiste routes van het land. De toeristische route Aurlandsfjellet (➚) verbindt de Aurlandsfjord met Laerdal. De 48 kilometer lange weg gaat dwars door de bergen en komt langs bijzondere stopplaatsen, zoals uitkijkpunt Stegastein (➚). Let op: De weg is vanwege sneeuwval in de wintermaanden dicht, het uitkijkpunt is vanuit Aurlandsvangen wel bereikbaar.
 

 

Laerdaltunnel

De Laerdaltunnel (➚) is een bijzonder bouwwerk door de bergen bij de Aurlandsfjord. De Aurlandsfjellet gaat over de bergen, de Laerdaltunnel gaat er dwars doorheen. De tunnel is de langste autotunnel ter wereld en het hele jaar door te gebruiken.